krafter - fetast låååt, så sann

 
 

ännu en till...



http://nestorforlag.wordpress.com/2014/01/22/alla-har-adhd/?relatedposts_exclude=20


LÄS!!

texter från; nestorforlag.wordpress.com

Till dig som inte har ADHD

Jag önskar att du på något sätt hade kunnat dela min verklighet, förstå min värld, på samma sätt som jag tvingas leva i din. Jag önskar att du om så bara för en dag fick lära känna virvelvinden i min kropp och frustrationen som framstår när jag inte kan följa dens rörelse. Jag önskar att du fick känna rastlösheten som spritter i kroppen och som man blir galen av att hålla inne. Jag önskar att du förstod att varje gång du försöker sakta ner mitt tempo eller stoppa mig, så faller jag totalt omkull. Det känns som att ha en tyngd runt min kropp, jag känner mig instäng, kvävd och vill bara slå mig loss. Jag måste få flyga fritt i min egen fart, annars faller jag helt. Jag skulle vilja få dig att förstå att det inte är av illvilja eller lathet som jag inte klarar av vissa situationer eller kan hantera olika saker, och att varje gång jag tappar bort eller glömmer saker så är det redan en nedslag för mig, jag behöver inte några anklagelser eller beskyllningar, det hjälper inte mig. Det lägger bara ytterligare ett lager av sorg och frustration på berget som redan byggts upp inom mig. Jag önskar att du kunde förstå min frustration i att bli avbruten, för varje gång jag tappar bort mig hittar jag inte tillbaka. Jag är ledsen för att jag inte kan lyssna på dig, mina tankar flyger iväg mot okänt mål, jag kan inte stoppa dem hur mycket jag än försöker. Jag önskar att varje gång du frågar vad det är, tror på min förklaring att jag faktiskt inte vet. Att svaret är dolt även för mig. Jag skulle vilja visa dig känslan av ångest som ständigt lever inom mig, det som är som ett stort mörkt hål i min mage, men som förvandlas till luft när jag lägger den i min hand. Den syns inte, och du kan inte förstå den. Fast att den inte väger något är den tyngre än livet själv att bära.

Det lever något inom mig, något som jag inte kan styra eller stoppa. Som jag dagligen försöker kontrollera för att fungera normalt. Ibland önskar jag att det syntes utanpå, att det stod inristat i min panna som en påminnelse för dig att jag inte fungerar likadant som du. Så att du minns att varje gång jag gör dig upprörd eller frustrerad så har jag redan försökt allt jag kan…men inte nått ända fram…och att ingen är mer ledsen för det än jag.

OCH DENNA!!



Att söka lösningar utan att ta emot svaren

I min värld går allting fort, det går upp och ner och åt alla möjliga håll och det känns som jag inte hunnit bromsa in än sen jag fick svaret på min ADHD-utredning. Det var bara en grej av alla andra som gjordes i bara farten, utan att veta vart det skulle ta mig och varför. Det känns som att allt gick mig bara förbi. Att jag som vanligt körde på i full fart och att läkaren presenterade svaret från passagerarsidan och hoppade sedan ur bilen i farten och lämnade mig ensam, körandes i full fart i mörkret utan att veta vilket håll jag ska åt.

Bilen har inte stannat än, fast nu känner jag att bensinen håller på att ta slut, men jag kör på ångorna så långt det går.

Jag önskar att han satt kvar där på passagerarsidan så att han kunde ha svarat på alla mina frågor, att han kunde visa mig vilken väg jag skulle ta, vilken fart jag skulle hålla eller hur jag gör för att kontrollera ratten som drar åt olika håll.
Jag önskar att han kunde ta över kontrollen och låtit mig vila ett tag, låta mig sitta på passagerarsidan. Att få blunda, slappna och kanske till och med njuta av resan.
Jag önskar att han hade gett mig en karta, en lösning, ett kompass, en riktning jag ska följa som gör att jag klarar resan.

Ibland träffar jag på fartgupp, eller personer som försöker få mig att sänka farten genom att blockera min väg, det gör mig galen och får mig att köra på, köra över, krocka eller avstanna helt, och då kan det ibland vara väldigt tungt att få upp farten igen.

Vad innebär det här svaret för mig, vad innebär det för min framtid? Jag vet inte.

Men jag vet att jag behöver hjälp och stöd att sakta ner, inte bromsa helt, bara sakta ner. För att kunna se vad som händer utanför fönsterrutan och för att kunna lyssna på vad mina medpassagerare egentligen säger till mig.

Även om man nu har fått svaret: ditt styrsystem är söndrigt och du trampar på gasen för hårt, så ligger ingen servicestation/verkstad tillräckligt nära eller är tillräckligt pålitliga för att jag ska våga lämna in bilen på verkstad där.

Så hur ska man kunna sakta ner utan att tappa fart, bli lagad utan att ta emot hjälp, finna lösningen när man inte vill stanna upp och lyssna på svaret…?

lördaaag it is


just hemkommen från storheden, vart och stor handlat och sådär! pengarna rullar in men rullar lika fort ut igen, det suuuger..

nåväl, är halft handikappad av min träningsvär sen igår. .

- körde ben + mage: benpress 10x4 - benspark bak/framsida 10x3 - rumpspark 10x3

sen magövningar :)

nu ska vi lagaaa mat! kyckling sallad ala angelica




In three words I can sum up everything I've learned about life: It goes on!


nu ska jag lägga mig i sängen till en film, vart och solat med Alexander tidigare, är likblek i vanlig ordning!

dock är min dygnsrytm helt fuckad, då jag vart ledig och inte kunnat sova osv så har jag somnat as sent och sovit till typ 13 -14.. usch! skönt att börja jobba, hatar att sova länge det ger mig ÅNGEST!

nåväl, tvinga ut bosse på snabb pink sen intar jag sängen!






söndag!


"What is a friend? A single soul dwelling in two bodies"

min vecka blev inte som jag önskat, skulle ha semester och bara ta det lugnt, fara på ikea, skaffa nytt gymkort på gymmet osv.. mrn som sagt fick jag fara in på sjukan och ligga inne i tre dagar!

kom hem och magen var något bättre, men hade körtelbuk (samma symptom som blindtarmsinflammation) därav smärtan.. men har ju nerver i kläm i bäckenet.... som gör sjukligt ont, obehagligt som tusan! men ska få börja gå till en sjukgymnast, och hoppas det hjälper..

sen jag kom hem har jag inte gjort något inprincip, vart så trött och nere.. men imorgon ska jag jobba :) så får se hur det går med att gå mycket åsådär!

har köpt en bänkdiskmaskin, som mamma hittade på blocket för endast 500kr, fiifan så nice :) överlycklig! hatar att diska och hatar att ha disk, ingen bra kombo..

nu ska jag dricka thé och mysa på! ta ett bad :)


beställt mys/tränings kläder









från betterbodies & hoodie, bra kvalite jammen nånting :)


ett tag sen peeps!


Hej hallå!

ett tag sen, men har inte haft lust tid eller ork att berätta om mitt intressanta liv! haha.. skämt o sido

just nu har jag tid att blogga, ligger inne på sjukhus på AVA 33.. börja med att jag haft obehag i magen en längretid, i förr går fick jag extremt mycket obehag när jag gick och stickningar på insida lår! - sen igår for jag till jouren och sen vidare till akuten.. misstänkt blindtarmsinflammation sen inte sen igen osv! en läkare var så jääävla nonchalant och hånade mig och mena att alla prover är så bra osv, men den andra sa; man ska inte stirra sig blind på prover utan se HELA patienten! den sjukt såliga otrevliga läkare mena att de absolut inte nått och att jag knappt verkar ha ont!

gaash så arg jag va! hon kommer inte till mig igen, de fick hon veta! tror du jag vill vara här eller? näe.. jag rår panik att må såhär och alla prover är bra, vad fan är felet på mig?

jaja, nu ska jag se film på datorn! Alexander och hans mamma kom förbi med massa tidningar dator åså! och mamma kom med laddare och gav mig en dunderkram ♡♡ älskar er!

knappt orkat prata med någon, blä!